ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ

Ανάλυση νερού

1.0 Γενικές πληροφορίες

Η ανάλυση νερού μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη νερών, είτε αυτά είναι εμφιαλωμένα, υπόγεια, πηγές, δικτύου και άλλα. Για ακριβείς διαδικασίες δειγματοληψίας μπορείτε να συμβουλευτείτε το εξειδικευμένο προσωπικό μας. Συνήθη δείγματα αποστέλλονται στο χημείο με εταιρία μεταφορών αφού έχει προηγηθεί η κατάλληλη συσκευασία. Στον επόμενο πίνακα μπορείτε να πληροφορηθείτε για τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τις αναλύσεις που εκτελούμε καθώς και τον εν ισχύ τιμοκατάλογο των υπηρεσιών μας. Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάθε διευκρίνηση ή πληροφορία.

 

2.0 Τεχνικά χαρακτηριστικά

Παράμετρος ελέγχου Επεξήγηση της μεθόδου
pH Προσδιορισμός της τιμής του pH.
Conductivity Ηλεκτροχημικός προσδιορισμός της αγωγιμότητας.
TDS Προσδιορισμός των ολικών διαλυμένων αλάτων στο σύνολο.
TSS Προσδιορισμός των αιωρούμενων συστατικών στο σύνολο.
Alkalinity Προσδιορισμός της αλκαλικότητας. Ολικής, φαινολοφθαλεΐνης, όξινων ανθρακικών και ανθρακικών αλάτων.
Hardness Προσδιορισμός της ολικής σκληρότητας.
Anions & cations Πληθώρα επιλογών για τον εντοπισμό και την ποσοτικοποίηση αλάτων, μεταξύ αυτών μπορεί να επιλεχθούν τα χλωριούχα, υποχλωριώδη, θειικά, θειώδη, φωσφορικά ολικά, όρθο φωσφορικά, νιτρικά, νιτρώδη, αμμωνιακά, φθορικά, φθοριούχα, κυανιούχα, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και πολλά ακόμη.
Heavy metals Πληθώρα επιλογών για τον εντοπισμό και την ποσοτικοποίηση βαρέων μετάλλων, μεταξύ αυτών μπορεί να επιλεχθούν ο σίδηρος, ο χαλκός, ο άργυρος, το χρώμιο, ο ψευδάργυρος, το νικέλιο, το κοβάλτιο, ο υδράργυρος, το αρσενικό, το αντιμόνιο, το σελήνιο, το μαγγάνιο, τον μόλυβδο, το κάδμιο και πολλά ακόμη.
Oil & grease Προσδιορισμός του συνόλου των λιπών και ελαίων σε δείγμα νερού ή απόβλητου.
PAH & TPH Χρωματογραφικός προσδιορισμός των Ολικών Πετρελαϊκών Υδρογονανθράκων και των Πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων.
Surfactants Ανιονικά, κατιονικά συνολικά τασενεργά σε νερά και απόβλητα.
TOC Ολικός οργανικός άνθρακας σε νερά και απόβλητα.
Phenols Προσδιορισμός των φαινολών σε νερά και απόβλητα.
BODn & COD Προσδιορισμός του BOD 5 ημερών και του COD σε νερά και απόβλητα.
Microbiological parameters Επιλογή σε πληθώρα μικροοργανισμών, παθογόνων και μη, για την εκτίμηση της υγειονομικής κατάστασης των υδάτων.